E-shop / Novinky / Hudební nosiče

Exploited, the - Troops Of Tomorrow LP

Cena: 490 Kč

Kód zboží: 95547600

VYPRODÁNO

Popis zboží

Výrobce:

Suverénně nejslavnější britská punková kapela druhé vlny vznikla v roce 1979 v Edinburku. Její ústřední postavou byl od samého počátku zpěvák Walter „Wattie“ Buchan, jehož neurvalý křik se stal jednoznačným poznávacím znamením. Když se díky úspěchu singlu „Dead Cities“ objevili THE EXPLOITED v hitparádě BBC Top of the Pops, byl dramaturg pořadu zaplaven pobouřenými dopisy.

Název debutové desky „Punks Not Dead“ se časem stal jakousi proklamací, provázející tento styl v podstatě až do dnešních dnů, my se ovšem blíže podívám na jejich druhé album „Troops Of Tomorrow“, které je z hudebního hlediska podstatně cennější. Valící se tempo, drsná kytara, průrazná basa a násilnický vokál, vykřikující z plna hrdla texty plné bolesti, vzteku a frustrace. Žádná sóla, žádné zvukové či skladatelské vychytávky, žádná snaha o posluchačsky vstřícnější přístup, jen přímá rána doprostřed čela s co možná největší silou. Hudbu THE EXPLOITED pohání hrubá, živočišná síla a jsou jako pochodující armáda, kterou by zadržela snad jen menší atomovka. Zní jako rachot těžkého kulometu, který je sice taky pořád stejný, ale přesto vás ani na okamžik nepřestane fascinovat.

Album je přímo napěchováno punkovými hity, jako např. „Sid Vicious Was Innocent, War, Daily News, Alternative, U.S.A. a nebo UK 82, z nichž se mnoho dočkalo cover verzí, za všechny vzpomeňme třeba skladbu „Disorder“, která se objevila na slavném soundtracku k filmu „Judgement Night“, kde ji nezapomenutelným způsobem roztavili SLAYER spolu s raperem Ice-T. Přestože se THE EXPLOITED později zmohli i na lepší alba, zůstává „Troops Of Tomorrow“ prvním skutečným vykročením směrem k novému stylu a patří ke klasikám daného žánru. Na přelomu 80. a 90. let byla jejich aktivita utlumena a zdálo to, že už nebudou mít sílu dál pokračovat. V roce 1996 se však objevilo velmi nadějné album „Beat The Bastards“, na které v roce 2002 navázalo vynikající „Fuck The System“, které představuje THE EXPLOITED ve vrcholné formě.

zdroj: rockblock.cz

 

https://www.youtube.com/watch?v=Z0ncE-h48UA

 

tracklist:

01. Jimmy Boyle

02. Daily News

03. Disorder

04. Alternative

05. USA

06. Rapist

07. Troops Of Tomorrow

 08. UK 82

09. Sid Vicious Was Innocent

10. War

11. They Won't Stop

12. So Tragic

13. Germs

Líbí se? Sdílej dál:

Mohlo by se Vám líbit