Anti-Pasti - The Last Call LP

Cena: 320 Kč

Kód zboží: 9819900

VYPRODÁNO

Popis zboží

Výrobce:

Anti-Pasti založil v létě 1979 pozdější zpěvák Matrin Roper a kytarista Dugi Bell. První sestavu pak doplnili basák Stu a bubenik Stan. Jejich první koncerty byly v jejich rodném Derby, obvykle jako support pro UK SUBS. Záhy akceptovali ideu D.I.Y a tímto způsobem vydali na vlastním labelu Dose records svou první nahrávku Four sore points a prodali mnoho kopií této desky na svých koncertech a prostřednictvím různých fanzinů. Rozruch kolem kapely zaznamenal label Rondelet records. Smlouvu podepsali po úspěšném koncertě v Ajanta klubu v Derby, shodou okolnosti prvním koncertu pro nové členy Willa Hoona (basa) a Keva Bizona (bicí). Koncem roku 1980 Rondelet znovu vydali EP Four Sore Points a v únoru 1981 další třípísňové EP Let them free, ktere pak vedlo britský nezávislý hudební žebříček. Promotér John Curd pak pozval kapelu k účasti na legendárním turné Apocalypse now spolu s Discharge, the Exploited, Chron gen a Anti-Nowhere League. Takovéto zviditelnění pomohlo kapele prosadit debutové album The Last Call do britského hudebního žebříčku, kde vydrželo šest týdnů a dosáhl nejlépe 31.místa.

Druhé dobytí hitparád přišlo s EP Six guns. Následuje koncertování po Anglii a dokonce turné v USA. Anti-pasti se tak stávají první kapelou druhé vlny punku, která navštívila Spojené státy. Pod tlakem takovéhoto úspěchu kapela míří krátce poté opět do studia. Krátka příprava a nedostatek hudebniho materiálu vyůsťuje v slabší singl East to the West, který, ačkoliv se prodával velice dobře, znamenal určitý odklon od punku a způsobil mezi ostatnimi kapelami jisté rozčarování. Během nahraváni tohoto singlu posiluje kapelu pátý člen, kytarista Holly Hoon. Anti-pasti pak intenzívně koncertují a propagují druhé řadové album Caution in the Wind, mimo jiné podnikají turné po Holandsku. Ovzduší v kapele se však rychle zhoršuje a brzy po vydání druhého alba odchází zpěvák Martin Roper.

Zbývajíci čtyři členové ještě krátce pokračovali jako Anti-Pasti s bubenikem Kevem Nixonem jako hlavnim zpěvákem. Dokonce nahráli ještě i nějaký nový materiál, např. písně Gauler give me water a Til factory, které však nikdy nebyly vydány. Kapela se definitivně rozešla v létě roku 1984.

zdroj: punk.mysteria.cz



https://www.youtube.com/watch?v=63Vg6d32O0Q


 

Líbí se? Sdílej dál:

Mohlo by se Vám líbit